2024. február 25., Nagyböjt 2. vasárnapja

  1. Mai perselyadományunkat a Katolikus Iskolák számára rendezett országos gyűjtés céljára fordítjuk.
  2. Pénteken megtartotta egyházközségi képviselőtestületünk az elmúlt évi zárszámadási és az ez évi költségvetési tanácskozását. A plébános beszámolóját a 2023-as esztendőről és a 2024-es év tervezetét, egyhangúan elfogadta a testület. Egyben döntött arról is, hogy a temetőfenntartás évesdíját, a sírhelybérlemény díját, valamint a temetkezéshez kapcsolódó költségeket az infláció és a közüzemi költségek emelkedése miatt különböző mértékben, de összességében 20%-kal növelni szükséges.
  3. A plébánia rendelkezik egy Jószolgálati Alapítvánnyal, amely az építkezések és beruházások támogatására jött létre, dr. Kovács Endre püspök-plébános alapításával. A kuratórium jelenleg nagyrészt idős személyekből áll, akik már nem tudnak részt venni a gyűléseken, ezért a kuratóriumot a plébános, mint az alapítói joggal rendelkező személy megújítja. Az új koratórium tagjai: Dr. Balogh Zoltán, Bocskai Orsolya, Németh István, Mustos Péter és Révy Tamás lesznek.
  4. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda szeretettel várja az iskola iránt érdeklődő szülőket és gyermekeket a 2024. március 7-én (csütörtökön) 16.00 órakor kezdődő „Gergely-járás iskolakóstolgató foglalkozására.”
  5. Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdetett – ahogyan a Körlevélben olvassuk –, március 3-tól 10-ig. A kedves testvérek hozzák el adományukat a templomba, és tegyék az arra kijelölt helyre, vagy adják le a sekrestyében a hét folyamán bármikor. A Mindszenti Karitász csoport fogja szétosztani a rászorulók számára.
  6. Áldott nagyböjti időt kívánunk mindenkinek! Gondoljunk azokra a testvéreinkre és embertársainkra, akik két esztendeje háborús rettegésében és pusztításban élnek. Miközben imádkozunk értük, és szolidárisak vagyunk velük – őrizzük meg magunk között is a békét. A nagyböjt legyen a kibékülés ideje is azokkal, akikkel nem zavartalan a kapcsolatunk.