2024. február 11., évközi 5. vasárnap

  1. Ma könyörgőnap van a VILÁG ÉHEZŐIÉRT, foglaljuk imáinkba az éhezőket, és vegyük észre azokat is, akik közelünkben vannak.
  2. HAMVAZÓSZERDÁVAL elkezdődik a nagyböjti időszak. Hamvazószerda és Nagypéntek szigorú böjti nap, csak háromszor szabad étkezni, ebből egyszer lehet jóllakni, és húst egyáltalán ne együnk! A nagyböjtben a pénteki napokon, aki teheti, ne fogyasszon húsételt. Kérjük a szülőket, a nagyszülőket és a menzák konyhavezetőit – legyenek erre tekintettel az ételkészítésénél.
  3. Hamvazószerdán a reggeli és az esti szentmisén hamvazkodás lesz. De akik nem tudnak jönni, jövő vasárnap is meghamvazkodhatnak. Ezen a napon, reggel 8 órakor a Görögkatolikus Általános Iskola szentmiséje lesz. Fél 10-kor a Vörösmarty Katolikus Általános Iskola alsótagozata, 11 órakor a felsőtagozata vesz részt szentmisén.
  4. Jövő vasárnap 4 órakor a Millenniumi Teremben „MOCORGÓS MISE” lesz, óvodásoknak és kisgyerekeknek, valamint szüleiknek. A szentmisét Thiago atya tartja.
  5. Még lehet jelentkezni a sekrestyében a PASSIÓ-JÁTÉKRA, azokat várjuk, akik szívesen részt vesznek ebben az előadásban.
  6. Nagyböjtben minden pénteken a Mindszenti templomban keresztúti ájtatosságot végzünk az esti szentmise előtt ¾ 6-kor.
  7. Ma a fél 12-es szentmise keretében és a zárdakápolna 5 órai szentmiséjén a betegek kenetét felvehetik a betegek és azok, akik 60 évüket betöltötték. Kérjük, hogy csak ők vegyék fel, és csak ezen a két szentmisén!
  8. Csíksomlyói autóbuszos zarándoklat lesz május 17-20. között az utazás önköltsége kb. 40.000,-Ft/fő; falusi vendéglátással, 4 nap /3 éjszaka kb. 15 000.-/fő/nap, érdeklődni és jelentkezni a zarandoklat411@gmail.com címen lehet! Nem a plébánia szervezi, de mi is részt veszünk.
  9. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda a 2024/2025-ös tanévben ismét három első osztályt indít. Angolnyelv-orientált, matematika-orientált, jégkorcsolya- és sportorientált osztályba várja a leendő első osztályosokat. 2024. február 21-én nyílt nap keretében ismerkedhetnek a szülők az osztályfőnökökkel és az iskolával. Bővebb tájékoztatást az iskola honlapján, Facebook oldalán vagy telefonon kaphatnak az érdeklődők.