2023. január 15., évközi 2. vasárnap

  1. Ma kezdődik az ökumenikus imahét. Minden este 5 órakor a belvárosi templomok egyikében istentiszteletet tartanak. A Mindszenti templom bejáratánál is és az egyházközség honlapján is olvasható az egész heti menetrend. Ma (vasárnap) az Avasi ref. templomban az igehirdetést Orosz Atanáz gk. püspök végzi. A Mindszenti templomban jövő pénteken lesz az imaest, melyen Meleg Attila ref. lelkipásztor igehirdetését hallhatjuk (a plébánia YouToube csatornáján közvetítjük). Szombaton a belvárosi ref. templomban a záróistentiszteleten, Ternyák Csaba érsek úr prédikál (a Szent István Rádió közvetíti). Az istentiszteletek után a helyi közösség vendégül látja a megjelenteket, pogácsával és forró teával. Kérjük a mindszenti híveket, szíveskedjenek némi pogácsát vagy szárazsüteményt hozni a megvendégeléshez, melyet a Millenniumi teremben tartunk. A templomok hidegek – öltözzenek melegen!
  2. A héten szerdán este fél 7-kor, a Mindszenti templomban a szentmisét Kriza Ákos polgármesterért mutatjuk be, halála 2. évfordulóján.
  3. A Zárdakápolnában a sekrestye-felújítás idejére a szentmisék hétköznap is és vasárnap is du. 5 órakor kezdődnek.
  4. Január 22-én, jövő vasárnap tartják az Avas-déli jezsuita templom búcsúját, az Isten Igéjének ünnepén. A szentmise 11.00 órakor kezdődik, Rigó Jenő plébános celebrálásával. Előtte szombaton 13.00 órakor szentségimádásra várják a Mindszenti templom híveit, a Minorita és a felsőzsolcai hívekkel együtt.
  5. A jövő héten, kedden: Remete szent Antal, szerdán: Árpád-házi szent Margit, pénteken: Boldog Özséb, szombaton: Szent Ágnes vértanú ünnepe lesz.