2023. december 17., Advent harmadik vasárnapja

  1. Ma délután 16.00 órakor Mocorgós mise lesz a Millenniumi Teremben. 17.00 órakor a Mindszenti Templom Énekkara karácsonyváró koncertet ad a templomban, 18.30-kor a lelkigyakorlatos szentmise kezdődik, a szentmise után örömvasárnapi fogadás lesz a Millenniumi Teremben. Ahová mindenkit szeretettel hívunk egy koccintásra, és egy kis ünnepi beszélgetésre. Kérjük, aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá az est jó hangulatához! Külön is felhívjuk az egyházközségi képviselőtestület, valamint az énekkar tagjait, továbbá minden imacsoportot és lelkiséget, Kolpingot, Karitászt és azokat a kedves híveket, akik tudnak maradni, vegyenek részt az esti fogadáson.
  2. Hétfőn, 16.00 órakor Gulyás Zsolt atya ádventi előadást tart pedagógusoknak, a Millenniumi Teremben. Biztatunk minden pedagógust a részvételre! 18.30-kor az ádventi lelkigyakorlat 3. esti szentmiséje lesz. Majd a szentmise után ANGYAL (Ádventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmak) fiataloknak és felnőtteknek este 22.00 óráig a Mindszent Karizma és a Szent Ferenc Kisnővérei részvételével. Minél többen alakítsák úgy a hétfő estéjüket, hogy a karácsonyi szentgyónást elvégezhessék. Hétköznap a rorátékon és este is lesz gyóntatás, minden szentmise alatt.
  3. December 23-án, szombaton 16.00 órakor a Szent István téren Juhász Ferenc plébános és Veres Pál polgármester, meggyújtják az ádventi koszorú 4. gyertyáját. Közreműködik a Mindszenti Énekkar és a Versbarátok Köre. Minél többen jöjjenek ki! 17.00 órakor a Szent Család járás befejező állomása lesz a plébánián.
  4. 24-én, a vasárnap és a karácsony vigíliája egynapra esik. Akik a hagyományt tartva karácsony vigíliáján böjtölni szoktak, a vasárnap miatt most nem szükséges. Délelőtt a vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék. Du. 4 órakor a gyerekek pásztorjátékot adnak elő, a Millenniumi Teremben. A Zárdakápolnában 17:00 órakor, a Mindszenti templomban 18:30-kor lesz karácsony előesti szentmise. Sajóbábonyban éjjel 22.00 órakor, a Mindszenti templomban pedig éjfélkor tartjuk a szentmisét.
  5. Karácsony első- és második napja a vasárnapi rend szerint történik. Karácsony első napján a tízórai szentmisét a Városi Televízió felvételről közvetíti.
  6. Az éjfélimise és a karácsony elsőnapi szentmise perselyadományát a papnevelés céljára Egerbe küldjük.
  7. Szomorúan tudatjuk, hogy meghalt Dvorszki Béla a Mindszenti temető volt gondnoka. Temetése 22-én pénteken Tarcalon lesz, 11 órakor. Előtte csütörtök este szentmisét mondunk a lelkiüdvéért, itt a Mindszenti templomban.
  8. Az Arnóti egyházközség hirdeti, hogy december 24-én, Szenteste 19.30-kor „Minden ember Karácsonya” címmel, élő betlehemi előadás lesz a templom udvaron. Emberekkel és állatokkal közös produkció. Szeretettel várják az érdeklődőket.
  9. A héten szerdán, csütörtökön és pénteken lesz lehetőség, az idős és beteg hívek otthoni gyóntatására. Kérjük telefonszámmal és címmel jelentsék a sekrestyében vagy a plébánián, hogy egyeztetni tudjuk, a látogatás időpontját.