2023. augusztus 20., évközi 20. vasárnap

  1. Ma (20-án) délután 4 órakor ünnepi koncert lesz itt a Mindszenti templomban, a kárpátaljai CREDO együttes és a REMÉNYI EDE – vonósnégyes, ünnepi koncertet ad. Este 6 órakor pedig a Szent István téren városi ünnepség és kenyérszentelés.

  1. A héten szerdán délelőtt 10 órától az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő katolikus iskolák pedagógusainak tanévnyitó szentmiséje lesz a miskolci Generali Arénában. A mintegy 2300 pedagógus részvételével megtartott szentmise után, Bábel Balázs érsek és Aczél Petra professzor előadását hallgatják meg a résztvevők.

  1. ArsSacra Fesztivál lesz Városunkban. Az egy hetes rendezvény fővédnöke Ternyák Csaba egri érsek; védnökei Orosz Atanáz gk. püspök, Pásztor Dániel rf. püspök, Juhász Ferenc rk. helynök és Buday Barnabás ev. esperes. A fesztivál szeptember 16-án kezdődik, egy héten át tart és sok felekezeti és művészeti ágat érint. Előző este (15-én, pénteken), a Kálvárián a Fájdalmas Anya tiszteletére mutatunk be szentmisét, melynek főcelebránsa, Szabó József kanonok, diósgyőri plébános lesz. A szentmisét a Mindszent Karizma együttes énekes meditációja kiséri. Előtte gyónási alkalom lesz.

  1. A Felsőzsolcai Római Katolikus Plébánia Szentségimádási napot tart Keresztelő Szent János vértanúságának ünnepén. 2023. augusztus 29-én, kedden melyre szeretettel hívják a híveket. A Mindszenti templom és a Zárdakápolna híveit délután 13.00 órára várják.