2021. október 10., évközi 28. vasárnap

  • Családnapot tartunk a Mindszenti Plébánián, jövő szombaton délelőtt fél 10-től az esti szentmise végéig. Hagyományteremtő céllal rendezzük a családoknak ezt a napot. Három féle részvételi lehetőség van: egész nap, ebédig és ebédtől. Jelentkezni személyesen, interneten, telefonon, SMS-ben, postai levelező lapon és a hitoktatón keresztül lehet, a plébánián vagy a sekrestyében. Férfi- női- és gyermek programokkal várjuk a családokat. Rossz idő esetén is megtartjuk. Ha mindvégig nem is, de egy részére föltétlenül jöjjenek el a családok. Minden lesz: a főzéstől az ugrálóvárig, a százforintos könyvektől a harangsimogatásig. Bekukkanthatnak egy-két elzárt helyre is (pl. a papi lakásokba). Tombola- és eladni való tárgyakat (pl: befőtt, lekvár, stb) és mindent és minden mást elfogadunk, kivéve húst, mert az már van. Belépő jegy nincs, de egy tálca sütemény megkönnyíti a dolgot.
  • November első hetében megkezdődik a plébániai hitoktatás. Már előre hirdetjük a kedves szülőknek, gyerekeknek, hogy ezzel kapcsolatosan értekezletet-tájékoztatást és összeíratást tartunk: október 22-én pénteken délután az elsőáldozók számára: 16:15-kor, a bérmálkozók számára: 17 órakor, itt a templomban. Ugyancsak ezen a napon este lesz hittanos gyermekeink részvételével az élő rózsafüzér.
  • A jövő vasárnap missziós vasárnap lesz. A perselybe tett adományokat azok munkájának a segítésére küldjük el, akik az egyház világméretű missziós munkájának végzése során meglehetősen nehéz körülmények között végzik munkájukat, akik üldöztetéseknek is ki vannak téve, és akik közül évente többen is életüket adják hitünk terjesztése közben.
  • Hálásan megköszönjük mindazoknak, eleget tettek ebben az évben is egyházközségi hozzájárulásuknak, az egyházi adónak, nagymértékben támogatták templomunkat, egyházközségünket. Ugyanakkor nagy szeretettel kérjük, hogy akik ennek még nem tettek eleget, azok a plébánián a hivatali órákban megtehetik. Hálásan köszönjük!
  • Ma délután öt órakor templomi koncert lesz, a Reményi Ede Kamarazenekar jubileumi hangversenysorozatának első koncertje; vendég: a Budapesti Lantos Kórus (karvezető: Sarka Tamás). Három Mozart művet hallhatnak: Ave Verum, valamint a D-dúr Templomi szonátát, továbbá a C-dúr Koronázási Misét. Vezényel: Sarka Tamás.
  • Pénteken Avilai Szent Teréz szűzre, szombaton Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanúra emlékezünk.