2021. június 27., évközi 13. vasárnap

  • A mai napon ünnepli Balázs Ferenc kántor úr, a Mindszenti templomban töltött kántori szolgálatának 25. évfordulóját. Ez alkalomból Ternyák Csaba Érsek Úr a „Pro Magnanimitate Tua” (jelentése: nagylelkűségedért) érem ezüst fokozatát ajándékozta, melyet a 10 órai szentmisén ad át a plébános az Ünnepeltnek. Isten áldja meg életét és a Mindszenti templomnál eltöltött 25 éves munkásságát!
  • Ma a 10 órai szentmisén tartjuk templomunk búcsúját, és a szentmise után a körmenetet. Ünnepi miséző és szónok: Sebestyén Péter marosvásárhelyi tanácsos-plébános. Sebestyén Péter atya – író, akinek legutóbb megjelent könyvét holnap, hétfőn mutatjuk be 19:00 órakor, a Millenniumi Teremben. A könyv címe: A Magyar népdal- és nótagyűjtemény a helyszínen megvásárolható lesz. Jöjjenek el a bemutatóra!
  • A héten kedden lesz Szent Péter és Pál apostolok ünnepe. Templomunkban reggel 7-, délelőtt 10- és este fél 7-kor tartunk ünnepi szentmisét.
  • A héten elsőcsütörtök és elsőpéntek lesz. Csütörtökön délelőtt gyóntatási ügyeletet tartunk, továbbá aznap este is, valamint pénteken és szombaton 18:00 órakor lesz még gyóntatási ügyelet. Július 2-a péntek, egyben Sarlós Boldogasszony ünnepe. Reggel és este tartunk szentmisét. Szombaton Szent Tamás apostol ünnepe.
  • Jövő vasárnap délután 16:00 órakor a sajóbábonyi felújított templomot megáldja Ternyák Csaba érsek úr. Várjuk a kedves híveket is a szentmisére, melyet a templom oldalában elhelyezett sátor alatt követhetnek.
  • Érsek Úr úgy rendelkezett, hogy az eddig betegszabadságát töltő, Dr. Mata István atyát, augusztus 1-jei hatállyal, a Miskolc Mindszenti Plébániára helyezi – beosztott lelkészi minőségben. Egyben engedélyt adott arra, hogy szolgálatát továbbra is jelenlegi miskolci lakásából lássa el, Juhász Ferenc pasztorális helynök, plébános, irányítása mellett.
  • Szeptember 15-i hatállyal (2022. január 15-ig) Péter Vilmos diakónus urat a Mindszenti Plébániára küldi, diakónusi gyakorlatának végzésére. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy Mata István atyát és Péter Vilmos diakónus urat, fogadják szeretettel!
  • Július hónapban a Plébánia Iroda délelőtt tart nyitva 9-től 12 óráig.
  • Isten éltesse a Lászlókat, a Pétereket és Pálokat, valamint a Tamásokat!