2021. január 24., Isten Igéjének vasárnapja

  • Ma az Isten Igéjének vasárnapja van. Tekintsünk úgy Isten Igéjére, mint aki a Szűzanya méhében testet öltött. Engedjük mi is valóra válni bennünk az Írást, mint Isten Igéjét.
  • Hétfőn Szent Pál apostol megtérésének ünnepe, un. „Pál-fordulás” lesz.
  • Továbbra is kérjük a Kedves Testvéreket, hogy a templomba lépve használják a maszkot és a kézfertőtlenítőt is!
  • A Mindszenti Egyházközség Képviselő-testületének 2021. évi, tervezői tanácskozása lesz január 29-én, pénteken 17:00 órakor a Millenniumi Teremben.
  • A Szent József-évre tekintettel ájtatosság kezdődik a Mindszenti templomból indulva. Az ájtatosság lényege, hogy egy megáldott Szent József szobrot hétről-hétre megkap egy család, és otthon egyszerű kis házi oltárra állítva, imádsággal naponta Szent József közbenjárását kérik. Olyan családi otthonokba szeretnénk eljuttatni a szobrot, ahol a család együtt tud imádkozni az édesapa vezetésével. Ennek kifejezéseként minden vasárnap a 10 órai szentmise után, maga a családfő viszi el a templomból a szobrot, és ugyan ő hozza vissza a következő vasárnap, hogy egy másik családi otthonba indulhasson. A szobor nem nehéz, mintegy negyven centiméter magas, tartóba helyezve könnyen hordozható. Akik szeretnék otthonukba vinni és ezáltal is megszentelődni, azokat kérjük, hogy a sekrestyében előre iratkozzanak fel. A Szent József-járás március 19-én, kezdődik.

Vasárnapi levél:

Letöltés (PDF, Ismeretlen)