2021. február 7., évközi 5. vasárnap

  • Szeretettel kérjük azokat a fiatalokat, aki ebben az esztendőben terveznek egyházi házasságot kötni a Mindszenti templomban, személyesen, telefonon vagy interneten jelentkezzenek február végéig, mert márciusban elkezdődik Interneten keresztül a jegyesoktatás.
  • Csütörtökön február 11-én a Lourdes-i megjelenés emléknapja lesz. Egyúttal a betegek világnapja is. Minden szentmise végén feladjuk a betegek kenetét, a járvány veszélyben előírt módon. Aki 60 éves kor fölött van, vagy aki beteg, kérheti a szentséget. Vigyázat, ez nem vakcina! Tehát nem megelőzésre van, hanem betegeknek. A betegek kenetét a kegyelem állapotában és szentáldozással együtt kell felvenni. Ezért csütörtökön a reggel 7 órai szentmise után, és az esti szentmise előtt egy fél órával gyóntatunk. A Zárdakápolnában 4 órától lesz gyóntatás.
  • A Szent József-járás március 19-én kezdődik. A szobor elvitelére a sekrestyében már fel lehet iratkozni.
  • Keresünk a Kálvária építményeiről régi dokumentumokat, fotókat, rekonstrukciós célból. Ha valakinek van ilyen, szíveskedjék a Mindszenti Plébánia rendelkezésére bocsátani! Másolás után visszajuttatjuk.
  • Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy március 1-jével, a Mindszenti-temető kapuját éjjel zárva tartjuk. A téli és nyári napszakok szerint változó nyitás és zárás időpontját közölni fogjuk.
  • Ma a szentmisék után Balázs-áldás lesz a következő módon: a pap elmondja az áldás szövegét, és egyszerre áld meg mindenkit. Aki egyénileg is szeretne áldást kapni, az megtartva a másfélmétert jöjjön ki a szentmise végén. Ekkor azonban a pap már nem ismétli meg a szöveget, hanem a két gyertya közt keresztet rajzol a hívő fölé. Akik a héten már kaptak áldást, azok külön már ne jöjjenek.
  • A plébániai hírlevél elvihető a hátsó padok mögötti asztalról.

Vasárnapi levél:

Letöltés (PDF, Ismeretlen)