2019. március 24., nagyböjt 3. vasárnapja

  • Ma, vasárnap délután 3 órakor keresztúti ájtatosság a Kálvárián gyerekekkel.
  • Holnap hétfőn a Gyümölcsoltó Boldogasszony Ünnepe lesz. Szentmisét reggel 7 órakor a Fráter Gimnázium diákjainak részvételével tartjuk. Ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor lesz.
  • A hejőcsabai templomban ma búcsúi szentmisét tartanak Gyümölcsoltó B. Asszony tiszteletére, holnap egésznapos szentségimádás lesz ott. Minket a Mindszenti templom híveit az Avas-déliekkel együtt déli 12 órakor várnak imaórára. Kérjük a kedves híveket, az avasiakkal közösen végezzék az imaórát.
  • Nyári időszámítás szombattól hajnali 2-ről 3-ra állítjuk az órát.
  • A szentsír virágjaira elfogadunk adományokat a sekrestyében.
  • Tartós élelmiszer gyűjtés rendezünk mától, jövő vasárnapig bezárólag templomainkban. Hétköznap is elhozhatják adományaikat.
  • A személyi jövedelemadó bevalláskor 2 x 1%-ról lehet rendelkezni. A Katolikus Egyház technikai száma: 0011. A másik 1%-ot kérjük adják a Mindszenti Plébániának, a Jószolgálati Alapítvány számára. Hála Istennek sok rendezvény, csoport, foglalkozás és próba veszi igénybe térítésmentesen a plébánia termeit – ami persze még sem ingyenes, hiszen takarítás, víz, villany és egyéb fogyasztás van – az alapítvány támogatásával erről is tudunk gondoskodni.
  • Jövő vasárnap városi keresztút kezdődik délután 3 órakor a Szent Anna-templomtól a Mindszenti templomig. Bárhol lehet csatlakozni. a Mindszenti hívek a 7-, 11-, 12-, 13- és 14. állomást vezetik. A következő rendben (7. állomás – Városház tér – Vörösmarty katolikus iskola diákjai; 11. állomás – OTP hátsó parkolója – Karitász csoport; 12. állomás – ITC Székház lépcsője – Mindszent Karizma Közösség; 13. állomás – Mindszenti plébánia templom mögötti udvar – Kolping Család; 14. állomás – a Mindszenti templomban – Egyházközségi képviselő-testület tagjai. Bíztatunk mindenkit, hogy vegyen részt a teljes keresztúti ájtatosságon. Tanúságtétel és hitvallás is egyben kereszténységünk legnagyobb eseményéről: Krisztus értünk vállalt szenvedéséről és haláláról.