2018. július 22., évközi 16. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • hétfő: Szent Brigitta szerzetesnő, Európa társvédőszentje

  • kedd: Árpád-házi Szent Kinga szűz

  • szerda: Szent Jakab apostol

  • csütörtök: Szent Joakim és Szent Anna

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. A miskolci Szent Anna templom búcsúját július 29-én, jövő vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise ½ 11-kor kezdődik, melyet Szarvas István ezüstmisés atya fog bemutatni. A Szent Anna egyházközség hivatalos szentségimádási napja július 26-án lesz, melynek keretében egyházközségünk 13-14 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

3. Augusztus 1-én és 2-án, szerdán és csütörtökön lesz a Minorita templomban a szokásos Porcinkula-búcsú. A ferences közösségek világszerte ezen a két napon ünneplik Isten irgalmát, az assisibeli kis kápolna ünnepét és a Ferences Rend oltalmazóját, az Angyalos Boldogasszonyt. A Porcinkula búcsú mindkét napján a 18 órai szentmisén szentbeszédet mond Lóczi Tamás atya. Mindkét napon szentségimádás is lesz, egyházközségünk augusztus elsején, 15-től 16 óráig vezeti az imaórát.

4. Érsek főpásztorunk döntése alapján az idei dispozíciók egyházközségünket is érintik. Augusztus elsejétől egyházközségünk új plébánosa Juhász Ferenc atya, új káplánja pedig Kovács József atya lesz. Lipcsák János atya július 29-én a ½ 9-es és 10-es, Versler Sándor atya ugyancsak 29-én, a 10-es szentmise keretében köszön el a hívektől. Imádkozzunk mind a távozó, mind pedig az érkező lelkipásztorokért!