2018. január 14., évközi 2. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • szerda: Szent Antal apát

  • csütörtök: Árpád-házi Szent Margit szűz

2. Jövő vasárnap délután, 16 órától, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

3. Jövő vasárnap kezdődik az imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az imahét első alkalma a belvárosi református templomban lesz vasárnap, 17 órától. Templomunkban január 24-én, szerdán, 17 órakor lesz az ökumenikus igeliturgia. Kiemelt alkalom január 27, szombat, amikor a Miskolci Egyetemen lesz közös imaóra 16 órai kezdettel, melyen a különböző felekezetek püspökei hirdetik az Igét. Az egyetemi imaóra után az autóbuszok sűrített menetrend szerint indulnak majd a belváros felé. Az ökumenikus imahét részletes programját a Kedves Hívek a bejárati ajtón és az egyházközség honlapján is olvashatják. Szeretettel buzdítunk Mindenkit, hogy kapcsolódjunk bele minél többen a Krisztus-hívők egységéért való imádságba!

4. Plébániánk keresztény bált rendez 2018. február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, este 7 órai kezdettel az ITC Székházban. Az est meghívott sztárvendége Varga Miklós, de meglepetés műsor is lesz. Jegyek már kaphatók a plébánia irodájában 6.000 – Ft-os áron, mely a 3 fogásos vacsorát is tartalmazza.

5. A Családok Évéhez kapcsolódva a Debreceni Kör Dáma Egyesület meghirdette a Családok Országos Koncertjét. A kezdeményezéshez csatlakozott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata is. A programra 2018. január 14-én, 17 órakor kerül sor a Miskolci Evangélikus Templomban. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.