2016. február 14., nagyböjt 1. vasárnapja

1. Várjuk a gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik szívesen vállalnának szerepet a húsvéti passiójáték előadásában. Jelentkezni lehet a ½ 9-es szentmise után a Millenniumi Teremben, a szentmisék után a sekrestyében és a hitoktatóknál.

2. A nagyböjti idő péntekjein, az esti szentmise előtt, ¾ 6-tól keresztutat végzünk templomunkban.

3. Február 16-án, kedden, 17 órától megbeszélés lesz a Karitász-csoport tagjai számára a Glória épületben.

4. Jövő vasárnap, február 21-én, 16 órai kezdettel, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

5. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben a személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák.Tecnikai szám: 0011

Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak és buzdítsam híveinket az önkéntes egyházi hozzájárulás befizetésére, amely elsősorban az egyházközségek anyagi alapját hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A másik 1% felajánlását javasoljuk a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.

6. Tamási József kartali plébános, 2016. február 28-án, vasárnap délután ½ 3 órai kezdettel „A Torinói Halotti Lepel” címmel előadást tart a Miskolc-Martinkertvárosi római katolikus templomban! Az előadás alkalmával megtekinthető a lepel egyetlen magyarországi mérethű művészi másolata. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

7. A Mindszent Kolping Család az elmúlt évekhez hasonlóan, nyári HITTANTÁBORT szervez. A tábor ideje: 2016. június 27. (hétfő) – július 04. (hétfő). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részvételi díj gyermekenként: 17 000.- Ft + 3 000.- Ft útiköltség. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! További részletek az üvegajtón elhelyezett plakáton, illetve a Kolping Család honlapján olvashatók.

8. Hálás szívvel köszönjük a Kedves Hívek nagylelkű adományait, melyekkel templomunk felújítását támogatták! Továbbra is szeretettel várjuk az adományokat az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!