2017. augusztus 13., évközi 19. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Szent Maximilán Kolbe áldozópap és vértanú

 • kedd: Szűz Mária mennybevétele – Nagyboldogasszony

 • szombat: Szent Bernát apát és egyháztanító

 • vasárnap: Szent István király, Magyarország fővédőszentje

2. Augusztus 15-én, jövő kedden, Nagyboldogasszony ünnepe lesz, parancsolt ünnep. Templomunkban reggel 7 órakor, délelőtt 10 órakor és este fél 7-kor kezdődnek az ünnepi szentmisék. A Zárda-kápolnában és Sajóbábonyban délután 5 órakor lesz ünnepi szentmise.

3. Szent István király ünnepe az idei évben vasárnapra esik. Templomunkban az ünnepi szentmisék a vasárnapokon megszokott időpontokban kezdődnek.

4. A Nagyboldogasszony templom búcsúját a Minorita templomban augusztus 15-én, az este 6 órakor kezdődő szentmisén tartják. Az ünnepi szónok S. E. R. Dr. Ternyák Csaba egri érsek lesz. A búcsúra a lelki felkészülést (triduumot), mely augusztus 12-én, 13-án és 14-én, a 18 órakor kezdődő szentmisék keretében lesz, Ft. Győrfy Béla Szabolcs, a budapesti Sziklakápolna templomigazgatója, pálos házfőnök atya tartja. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

5. A Miskolc-Selyemréti Szent István Templom búcsúját augusztus 20-án, vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise délelőtt ½ 11-kor kezdődik, melyen az ünnepi szónok Szabó József Béla, c. kanonok, egyházmegyei zeneigazgató atya lesz. Előtte 19-én, szombaton, egész napos szentségimádással készülnek a búcsúra, melynek keretében egyházközségünk 14 és 15 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

2017. július 23., évközi 16. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Árpád-házi Szent Kinga szűz

 • kedd: Szent Jakab apostol

 • szerda: Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei

 • szombat: Szent Márta

2. Ma (vasárnap), 18 órai kezdettel a Continental Singers koncertjére várják az érdeklődőket Szirmabesenyőre, a római katolikus templom kertjébe, rossz idő esetén a templomba. Az előadás ingyenes.

3. 2017. július 25-én lesz 30 esztendeje annak, hogy Dr. Seregély Istvánt püspökké szentelték és az Egri Főegyházmegye 80. főpásztoraként megkezdte egyházmegyénk kormányzását. Ebből az alkalomból július 25-én, kedden este fél 7-kor az egri Bazilikában Seregély érsek úr hálaadó szentmisét mutat be.

4. A miskolci Szent Anna templom búcsúját július 30-án, jövő vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise ½ 11-kor kezdődik, melyet Papp Tihamér ferences atya fog bemutatni. A Szent Anna egyházközség hivatalos szentségimádási napja július 26-án lesz, melynek keretében egyházközségünk 13-14 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

5. Augusztus 1-én és 2-án, kedden és szerdán lesz a Minorita templomban a szokásos Porcinkula-búcsú. A ferences közösségek világszerte ezen a két napon ünneplik Isten irgalmát, az assisibeli kis kápolna ünnepét és a Ferences Rend oltalmazóját, az Angyalos Boldogasszonyt. A Porcinkula búcsú mindkét napján a 18 órai szentmisén szentbeszédet mond Skublics Máté atya. Mindkét napon szentségimádás is lesz, egyházközségünk kedden 15-től 16 óráig vezeti az imaórát.

2017. július 16. évközi 15. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

 • kedd: Szent Hedvig királynő

 • szombat: Szent Mária Magdolna

2. Július 23-án, jövő vasárnap, 18 órai kezdettel a Continental Singers koncertjére várják az érdeklődőket Szirmabesenyőre, a római katolikus templom kertjébe, rossz idő esetén a templomba. Az előadás ingyenes.

3. A miskolci Szent Anna templom búcsúját július 30-án, két hét múlva tartják. Az ünnepi szentmise ½ 11-kor kezdődik, melyet Papp Tihamér ferences atya fog bemutatni. A Szent Anna egyházközség hivatalos szentségimádási napja július 26-án lesz, melynek keretében egyházközségünk 13-14 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

4. Augusztus 1-én és 2-án, kedden és szerdán lesz a Minorita templomban a szokásos Porcinkula-búcsú. A ferences közösségek világszerte ezen a két napon ünneplik Isten irgalmát, az assisibeli kis kápolna ünnepét és a Ferences Rend oltalmazóját, az Angyalos Boldogasszonyt. A Porcinkula búcsú mindkét napján a 18 órai szentmisén szentbeszédet mond Skublics Máté atya. Mindkét napon szentségimádás is lesz, egyházközségünk kedden 15-től 16 óráig vezeti az imaórát.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola a 2017/18-as tanévre határozott időre szeretne alkalmazni teljes munkaidőben (lehetőleg férfi) testnevelő tanárt és óraadóként matematika tanárt. Nyugdíjas pedagógus jelentkezését is szeretettel várják. Jelentkezni az iskolában szerdai napokon lehet, illetve a honlapjukon (vorosmartykatolikus.hu) található elérhetőségeken.

2017. július 9., évközi 14. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

 • kedd: Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje

 • szombat: Szent Bonaventura püspök és egyháztanító

2. A Várkápolna Szent Hedvig búcsúját jövő vasárnap, a 9 órakor kezdődő szentmisében tartják.

3. Szintén jövő vasárnap Kármelhegyi Boldogasszony Búcsúját ünnepli a Kármelita templom. A 11 órától kezdődő ünnepi szentmisét Bosák Nándor püspök atya fogja bemutatni. A búcsú előestéjén, július 15-én, 17 órától, szentmisével egybekötött lelki előkészületet tartanak Papp Zoltán atya vezetésével. Mindkét napon lesz lehetőség szentgyónásra. Szeretettel várnak mindenkit!

4. Jövő szerdán kezdődik az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Holnapig még lehet az interneten is regisztrálni, azt követően pedig a helyszínen.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola a 2017/18-as tanévre határozott időre szeretne alkalmazni teljes munkaidőben (lehetőleg férfi) testnevelő tanárt és óraadóként matematika tanárt. Nyugdíjas pedagógus jelentkezését is szeretettel várják. Jelentkezni az iskolában szerdai napokon lehet, illetve a honlapjukon (vorosmartykatolikus.hu) található elérhetőségeken.

2017. július 2., évközi 13. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Szent Tamás apostol

 • szombat: Szűz Mária szombati emléknapja

2. Jövő héten elsőpéntek lesz a szokott rend szerint.

3. A mai szentmiséken Péter-fillér gyűjtés van minden katolikus templomban. Hálásan köszönjük a Kedves Hívek adományait!

4. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola a 2017/18-as tanévre határozott időre szeretne alkalmazni teljes munkaidőben (lehetőleg férfi) testnevelő tanárt és óraadóként matematika tanárt. Nyugdíjas pedagógus jelentkezését is szeretettel várják. Jelentkezni az iskolában szerdai napokon lehet, illetve a honlapjukon (vorosmartykatolikus.hu) található elérhetőségeken.

2017. június 25., évközi 12. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

 • kedd: Szent László király

 • szerda: Szent Iréneusz püspök és vértanú

 • csütörtök: Szent Péter és Szent Pál apostolok

 • szombat: Szűz Mária szombati emléknapja

2. Könyvbemutató beszélgetést rendezünk Elmer István szerző és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök között, a frissen megjelent „Az élet a szeretetben teljes” című önéletrajzi interjúkötet kapcsán, a Millenniumi Teremben, június 28-án, szerdán, 19 órai kezdettel. A helyszínen a könyv megvásárlására és dedikáltatására is lehetőség nyílik. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

3. Templomunk búcsúját július 2-án, jövő vasárnap tartjuk. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, melyet Főtisztelendő Dr. Artner Péter főszentszéki bíró, egyetemi tanár, káli plébános fog bemutatni és a szentbeszédet is ő mondja. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket! Az ünnepi szentmise után a kórus és a képviselőtestület tagjait várom a Milleniumi Terembe koccintásra, beszélgetésre. A névre szóló meghívók átvehetők a sekrestyében a szentmisék után. A búcsúi szentmise és körmenet miatt július 2-án a ½ 12-es szentmise elmarad!!!

4. Jövő héten, a vasárnapi szentmiséken, Péter-fillér gyűjtés lesz minden katolikus templomban.

2017. június 18., Úrnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • szerda: Gonzága Szent Alajos szerzetes

 • péntek: Jézus Szent Szíve

 • szombat: Keresztelő Szent János születése

2. Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, ma (vasárnap), 15 órától a plébánia Millenniumi Termében. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, minél előbb tegyék ezt meg.

3. Kolping Családunk szalonnasütést szervez 2017. június 24-én, (szombaton) 18 órától, a Plébánia udvarán. Szalonnáról, kenyérről a Vezetőség gondoskodik, süteményt és innivalót hozzunk magunkkal! Szeretettel várjuk a Plébánia híveit, fiataljait, szülőket, minden kedves vendéget!

4. Könyvbemutató beszélgetést rendezünk Elmer István szerző és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök között, a frissen megjelent „Az élet a szeretetben teljes” című önéletrajzi interjúkötet kapcsán, a Millenniumi Teremben, június 28-án, 19 órai kezdettel. A helyszínen a könyv megvásárlására és dedikáltatására is lehetőség nyílik. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

5. Templomunk búcsúját július 2-án tartjuk. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, melyet Főtisztelendő Dr. Artner Péter főszentszéki bíró, egyetemi tanár, káli plébános fog bemutatni és a szentbeszédet is ő mondja. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket! Az ünnepi szentmise után a kórus és a képviselőtestület tagjait várom a Milleniumi Terembe koccintásra, beszélgetésre. A névre szóló meghívók átvehetők a sekrestyében a szentmisék után. A búcsúi szentmise és körmenet miatt július 2-án a ½ 12-es szentmise elmarad!!!

6. A Martinkertvárosi Egyházközség búcsúja június 25-én lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Ft. Burbela Gergely, az Isteni Ige Társaság magyarországi tartományfőnöke mutat be. Az egész napos szentségimádás június 23-án lesz, melynek keretében egyházközségünk imaórája 15 órakor kezdődik.

7. A Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna búcsúünnepét Jézus Szent Szíve tiszteletére, június 25-én, 10 órai kezdettel tartják. Az ünnepi szentbeszédet Galambvári Péter görögkatolikus parókus atya fogja tartani.

8. Mezőkövesden ez évben június 25-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

9. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola pályázatot hirdet általános iskolai tanító munkakör betöltésére. Alkalmazási feltétel: oklevél, plébánosi ajánlás és erkölcsi bizonyítvány. Az angol műveltségterület megjelöléssel kiállított diplomával rendelkezők előnyt élveznek.

10. Június 19-én, hétfőn, délután 2 órakor, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai településszépítő közösségi program keretében kilátogatnak a Mindszenti Temetőbe az egyházközség papjainak, szerzeteseinek és jeles személyiségeinek sírjait ápolni. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket, hogy a programba és az azt követő szeretetvendégségbe kapcsolódjanak be. Jó alkalom ez az iskolánkkal való kapcsolat ápolására.

11. Az elsőáldozás és bérmálás fotói átvehetők a sekrestyében a szentmisék után, hétköznap pedig az irodában.

2017. június 11. Szentháromság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • kedd: Pádua-i Szent Antal áldozópap

 • csütörtök: Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő

 • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

3. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

4. A Plébánia természetkedvelő csoportja, kirándulást szervez 2017. június 17-én (szombaton) a Bükkbe. Találkozó: ¼ 9-kor a Plébánia udvarán! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet. A kirándulás végcélja a Pisztrángos, ahol lehetőség van sült hal kóstolásra is.

5. Jövő vasárnap Krisztus szent testének és vérének ünnepe, Úrnapja lesz. Az úrnapi körmenetet a 10 órai szentmise végén tartjuk, ezért jövő vasárnap a ½ 12-es szentmise elmarad. Kérem az elsőáldozó gyermekeket, hogy a körmeneten virágszirmok szórásával készítsenek utat az oltáriszentségnek. Találkozó ¾ 10-kor a Millenniumi Teremben. Kérem, hogy az úrnapi sátrakat az elmúlt évekhez hasonlóan készítsük el. Minden segítséget szívesen fogadunk.

6. Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, 2017. június 18-án, jövő vasárnap, 15 órától a plébánia Millenniumi Termében. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, minél előbb tegyék ezt meg.

7. Mezőkövesden ez évben június 25-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

2017. június 4., Pünkösd

1. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje ma (vasárnap), 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

2. Holnap, pünkösdhétfőn, reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesz szentmise templomunkban.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

5. Június 10-én, jövő szombaton, jutalom kirándulásra megyünk templomunk ministránsaival. Gyülekező reggel ¾ 8-kor a templom előtt. Ebédet biztosítunk. Hazaérkezés délután 3és 4 óra között.

6. Június 11-én, jövő vasárnap, a fél 9-kor kezdődő szentmisében adunk hálát az elmúlt tanév kegyelmeiért. Szeretettel hívunk és várunk minden diákot és pedagógust a közös imádságra és az azt követő szerény agapéra a Millenniumi Terembe. Ma begyűjtjük a miselátogatási naplókat, a legtöbb pecsétet gyűjtőket a tanévzáró szentmisén jutalmazzuk.

7. Június 8-án, csütörtökön, délután ½ 6-tól megemlékezés, koszorúzás és szentmise lesz az 1951. június 17-én elhurcolt miskolci minorita szerzetesek emlékére a minorita templomban. A rendház falán lévő márványtáblánál emlékbeszédet mond és a koszorúzást követő ünnepi szentmisét bemutatja Dr. Szabó Ferenc jezsuita szerzetes, a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásának korábbi igazgatója. Közreműködik a Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Kamarakórusa, vezényel Herpainé Velkey Klára.

8. A Miskolc-Görömbölyi Római Katolikus Egyházközség templomának búcsúja Szentháromság vasárnapján, jövő vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Szarvas Péter, a Miskolci Esperesi Kerület esperese, Miskolc-Szent Anna plébános mutat be. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a Görömbölyi Egyházközség hívei!

2017. május 28., Urunk mennybemenetelének ünnepe

1. A hét jeles ünnepei:

 • csütörtök: Szent Jusztínusz vértanú

 • szombat: Lwanga Szent Károly és társai vértanúk

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

5. Június 1-én, csütörtökön, egyházmegyénk papszentelés előtt álló diakónusai látogatnak Miskolcra. Délelőtt 10 órakor közös szentmisén vesznek részt a város papságával a hejőcsabai templomban. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

6. Mához egy hétre Pünkösd ünnepét üli Anyaszentegyházunk. Pünkösdhétfőn reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesz szentmise templomunkban.

7. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje június 4-én, jövő vasárnap, 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

8. Jövő héten elsőcsütörtök, elsőpéntek lesz a szokott rend szerint.

9. Június 10-én jutalom kirándulásra hívom templomunk ministránsait. Jelentkezni lehet a szentmisék után a sekrestyében. A kirándulás ingyenes.