2017. május 21., Húsvét 6. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Szent Rita szerzetesnő

 • kedd: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

 • szerda: Szűz Mária, Keresztények Segítsége

 • péntek: Néri Szent Fülöp áldozópap

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

4. Mához egy hétre Urunk mennybemenetelének ünnepe lesz.

5. 2017. május 27-én (szombaton) a Kolping Család szervezésében plébániai kirándulást és közösségi napot tartunk Rudabányán. Részvételi díj: autóbusszal utazóknak 1 800.- Ft, mely a belépőket is tartalmazza! Jelentkezni hétköznap a plébánia irodában, hétvégén a sekrestyében lehet! (Azok is jelentkezzenek, akik autóval jönnek!) Részletek az üvegajtón és a Kolping Család honlapján olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk.

6. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje június 4-én, 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

7. Június 10-én jutalom kirándulásra hívom templomunk ministránsait. Jelentkezni lehet a szentmisék után a sekrestyében. A kirándulás ingyenes.

8. Az Avas-déli (jezsuita) plébánia zarándoklatot szervez a 450-ik Csíksomlyói búcsúra június 2-5 között, lelki kísérő Tamás Barna SJ. Még van hely. Jelentkezni lehet 35 000 Ft befizetésével. Érdeklődés, részletek az Avas-déli Plébánián.

9. Ugyancsak június 2 – 5. között szervez zarándoklatot a Minorita Plébánia, melynek költsége szintén 35.000 Ft. Jelentkezni május 29-ig lehet a Minorita Plébánia irodájában.

2017. május 7., Húsvét 4. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • csütörtök: Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú

 • szombat: A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. A Kolping Akadémia soron következő előadása május 8-án, hétfőn, este fél hétkor lesz a Szent Anna Plébánián. Ft. Buda Péter, az Érseki Papnevelő Intézet rektora tart előadást: Szent László, a király és a szent címmel. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

5. Jövő szombaton, a rózsafüzér társulatok egri találkozójára, reggel ½ 8-kor indul az autóbusz a Mindszenti Templom elől. Kérem a feliratkozott társulati tagokat, hogy időben érkezzenek.

6. Templomunkban május 14-én, a ½ 9-kor kezdődő szentmisén elsőáldozás, május 21-én, a 10 órai szentmisében pedig bérmálás lesz. A bérmálás szentségét Ft. Buda Péter, az Érseki Panevelő Intézet rektora szolgáltatja majd ki. Május 21-én, a bérmálás miatt a ½ 12-es szentmise elmarad. Imádkozzunk az elsőáldozókért és bérmálkozókért!

2017. április 30., Húsvét 3. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Szent József a munkás

 • kedd: Szent Atanáz püspök és egyháztanító

 • szerda: Szent Fülöp és Jakab apostolok

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. A Kolping Akadémia soron következő előadása május 8-án, hétfőn, este fél hétkor lesz a Szent Anna Plébánián. Ft. Buda Péter, az Érseki Papnevelő Intézet rektora tart előadást: Szent László, a király és a szent címmel. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

2017. április 23., az isteni irgalmasság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • kedd: Szent Márk evangélista

 • szombat: Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentje

2. 23-án, délután 16 órától, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

3. A Mindszent Kolping Család következő összejövetele 23-án délután, 17 órakor lesz a plébánia Dísztermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

4. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájában 2017. április 24-25-én, hétfőn és kedden, 8-1730 óráig lesz a beiratkozás.

5. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

6. A „Versbarátok köre” és a Mindszent Kolping Család „Hallgatagi ember” címmel Rendhagyó Irodalmi Teadélutánra hívja az érdeklődőket április 29-én, szombaton, 1630-kor a Millenniumi Terembe!

7. Április 29-én, szombaton, 1530 – kor, a lillafüredi Limpiász feszületnél szentmisét mutat be Kalna Zsolt minorita tartományfőnök-plébános. Az ilyenkor szokásos perselyadományok a Minorita Templom felújítására lesznek fordítva. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. Jövő vasárnap imádkozunk a jó termésért. A búzaszentelés szertartását a 10 órai szentmise végén végezzük a szokott rend szerint.

2017. április 16., Húsvét vasárnap

1. Húsvéthétfőn templomunkban vasárnapi miserendet tartunk, a Zárdában pedig este 5 órakor lesz szentmise.

2. Jövő vasárnap, április 23-án, 16 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

3. A Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában az elsősök beiratkozása április 20-án, 8-19 óráig és 21-én, 8-18 óráig zajlik. Várjuk a leendő elsősöket!

4. A Mindszent Kolping Család következő összejövetele 2017. április 23-án, vasárnap 17 órakor lesz a plébánia Dísztermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájában 2017. április 24-25-én, hétfőn és kedden, 8-1730 óráig lesz a beiratkozás.

6. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal, énekükkel, liturgikus szolgálatukkal hozzájárultak a húsvét méltó megünnepléséhez. Isten fizesse meg jóságukat!

7. Áldott, az el nem múló élet örömének fényét felragyogtató ünnepet kívánunk minden Kedves Testvérünknek!

2017. április 9., Virágvasárnap

1. Vasárnap délután 16 órától lesz a gyermekek Passiójátéka a Millenniumi Teremben. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

2. Vasárnappal elkezdődik a nagyhét. Hétfőn, kedden és szerdán délután három órától este hatig a Minorita templomban lesz gyóntatási ügyelet. Templomunkban nagypénteken és nagyszombaton reggel 9 órától 12 óráig lesz gyóntatás.

3. A Szent Háromnap szertartásai a következő időpontokban lesznek:

Nagycsütörtökön reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk. Az utolsó vacsora szentmiséje este fél hétkor kezdődik.

Nagypénteken reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, délután három órakor keresztutat végzünk, a nagypénteki szertartás pedig este fél hétkor kezdődik.

Nagyszombaton reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, a húsvéti vigília ünneplése pedig este 8 órakor kezdődik!!!

A Zárdában a szertartások a Szent Háromnapban este 5 órakor kezdődnek.

Sajóbábonyban nagycsütörtökön és nagypénteken 15 órakor, nagyszombaton 16 órakor kezdődnek a szertartások, húsvétvasárnap az ünnepi szentmise a szokott időpontban ½ 12-kor lesz.

4. Vasárnaphoz egy hétre Urunk feltámadásának ünnepe, Húsvét lesz. Húsvét vasárnap az ünnepi szentmisék mindenütt a szokott időpontokban kezdődnek. Templomunkban a reggel 7 órai szentmisét követően ételszentelés lesz, melynek keretében megáldjuk a hagyományos húsvéti étkeket.

5. Húsvéthétfőn templomunkban vasárnapi miserendet tartunk, a Zárdában pedig este 5 órakor lesz szentmise.

6. Megjelent a Keresztény Szemle legújabb, 49. száma. Átvehető a szentmisék után a sekrestyében.

7. Április 12-én szeretettel várjuk a leendő kisóvodásokat 9 és 11 óra között a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájába. A szülők és a gyerekek betekintést nyerhetnek az óvoda mindennapjaiba.

8. A Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában az elsősök beiratkozása április 20-án, 8-19 óráig és 21-én, 8-18 óráig zajlik. Várjuk a leendő elsősöket!

9. Fájó szívvel és a feltámadásba vetett hittel tudatjuk, hogy Ft. Tóth László apát, kanonok, nyugalmazott plébános, egyházközségünk lelkipásztora életének 82, áldozópapságának 58. évében, 2017. április 4-én visszaadta lelkét Teremtőjének. Szeretett László atyánk temetése kedden, 11 órakor kezdődik a szerencsi Munkás Szt. József templomban. A temetésre autóbuszt indítunk, kérem, hogy akik szeretnék elkísérni őt utolsó útjára, iratkozzanak fel a szentmisék után a sekrestyében. Indulás 10 órakor a templomtól, útiköltség 1.000 Ft/fő, melyet az autóbuszon lehet majd befizetni.

2017. április 2., Nagyböjt ötödik vasárnapja

1. Április 2-án, vasárnap, a ½ 9-es szentmise után, a passiójátékban szereplők részére lesz próba. Jövő héten szerdán és csütörtökön 18 órától, pénteken 17 órától tartunk még próbákat. A főpróba jövő szombaton, 14 órakor kezdődik.

2. A vasárnapi szentmiséken a Kedves Hívek perselyadományai a Szentföld javát szolgálják. Hálás szívvel köszönjük! Ugyancsak köszönetet mondunk a tartós élelmiszer adományokért, melyeket a Katolikus Karitász helyi csoportja juttat el a rászorulóknak.

3. Nagyböjtben minden pénteken ½ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

4. Jövő vasárnap Urunk szenvedésének vasárnapja, Virágvasárnap lesz, amellyel elkezdődik a nagyhét. A gyermekek virágvasárnapi passió-játék előadása 16 órakor kezdődik a Millenniumi Teremben. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

5. A nagyböjt végéhez közeledve szívesen fogadunk adományokat a szent sír díszítésére.

6. Április 5-én, 17 órától, az Éltető Lélek Irodalmi Kör előadása tekinthető meg a Millenniumi Teremben, Via Dolorosa címmel.

7. Április 12-én szeretettel várjuk a leendő kisóvodásokat 9-11 óra között a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájába. A szülők és a gyerekek betekintést nyerhetnek az óvoda mindennapjaiba.

8. Szeretettel kérjük a Kedves Testvéreket, hogy jelentsék azokat az idős, beteg hozzátartozóikat, ismerőseiket, akik nem tudnak eljönni a templomba, de húsvét közeledtével szeretnének szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járulni. Név, cím és telefonszám megadását kérjük a sekrestyében vagy az irodában.

2017. március 19., Nagyböjt harmadik vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

 • szombat: Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

2. Vasárnap a ½ 9-es szentmise után a passiójátékban szereplők részére lesz próba. Jövő héten szerdán és csütörtökön 18 órától, vasárnap pedig a ½ 9-es szentmise után tartunk még próbákat.

3. 19-én, vasárnap délután 16 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben azokott rend szerint.

4. Nagyböjtben minden pénteken ½ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában nyílt napot tartanak a leendő első osztályosok szüleinek 2017. március 22-én, szerdán az első és második óra keretében, 8-10 óra között. Bővebb információ elérhető az iskola honlapján. Szeretettel várják az érdeklődőket!

6. Március 26-án, vasárnap, 15 órától ifjúsági keresztutat járunk a Kálvária-dombon. Április 1-jén, szombaton, a városi keresztút kerül megrendezésre, mely 15 órakor indul a Szent Anna templomtól.

7. Március 19-től 26-ig várjuk a Kedves Hívek tartós élelmiszer adományait, melyek elhelyezhetőek a sekrestyében vagy az irodában. Ugyanakkor szívesen fogadunk információt a plébániánk területén élő rászoruló családokról is.

8. Jövő szombaton, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesz szentmise templomunkban. Kolping Családunk a 10 órai hálaadó szentmise keretében ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját, melyre szeretettel hívja és várja a plébánia híveit.

9. A Miskolc-Hejőcsabai Római Katolikus Egyházközség templombúcsúja március 26-án, 11 órakor lesz. Az ünnepi szentmisét Ft. András Attila jezsuita plébános celebrálja. Március 25-én, szombaton, szentségimádási nap lesz ugyancsak Hejőcsabán. A mi egyházközségünk imaórája 12 órakor kezdődik.

10. Nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat lesz templomunkban március 31-én, április 1-én és 2-án, az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlatot Ft. Kalóczkai Gábor emődi plébános tartja. Nagyböjti készületünk fontos eleme a lelkigyakorlat, jöjjünk minél többen és vigyük el hírét családtagjainknak és barátainknak is!

2017. március 12., Nagyböjt második vasárnapja

1. A passiójátékban szereplők részére lesz próba jövő héten kedden 18, pénteken pedig 17 órától, vasárnap pedig a ½ 9-es szentmise után.

2. Jövő héten hétfőn a Szentatya, Ferenc pápa megválasztásának, szerdán pedig a főpásztorunk, Ternyák érsek úr kinevezésének évfordulója lesz. Imádkozzunk a pápáért és egyházmegyénk főpásztoráért.

3. Nagyböjtben minden pénteken ½ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

4. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában nyílt napot tartanak a leendő első osztályosok szüleinek 2017. március 22-én, szerdán az első és második óra keretében, 8-10 óra között. Bővebb információ elérhető az iskola honlapján. Szeretettel várják az érdeklődőket!

5. Március 26-án, szombaton, 15 órától ifjúsági keresztutat járunk a Kálvária-dombon. Április 1-jén, szombaton, a városi keresztút kerül megrendezésre, mely 15 órakor indul a Szent Anna templomtól.

6. Nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat lesz templomunkban március 31-én, április 1-én és 2-án, az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlatot Ft. Kalóczkai Gábor emődi plébános tartja. Nagyböjti készületünk fontos eleme a lelkigyakorlat, jöjjünk minél többen és vigyük el hírét családtagjainknak és barátainknak is!

7. A Kolping Akadémia soron következő előadását Rostás László Miskolc város főépítésze tartja „Szakrális építészet” címmel, március 13-án, hétfőn este ½ 7-től a Szent Anna Plébánia Kolping Házában. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

8. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Miskolci Csoportja szervezésében március 16-án, csütörtökön, 17 órától „Emlékezés Kodály Zoltánra és elmélkedés a nagyböjtről” címmel tart rendezvényt a Fráter György Katolikus Gimnázium dísztermében. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak!

9. Március 18-án, jövő szombaton, a Budavári Gospel Kórus tavaszköszöntő koncertjére várják az érdeklődőket a szirmabesenyői Kisboldogasszony Templomba, mely 16 órakor kezdődik. A belépés ingyenes.

10. A múlt heti nagy érdeklődésre való tekintettel újra jó szívvel ajánljuk a Vigasztalás imakönyve című kiadványt, mely a Biblia nyomán megfogalmazott imádságokat tartalmaz. Megtekinthető és megvásárolható a sekrestyében és az irodában. Ára 500 Ft.

2017. március 5., Nagyböjt első vasárnapja

1. Március 5-én,vasárnap, a ½ 9-es szentmise után a passiójátékban szereplők részére lesz szereposztás és olvasópróba. Jövő héten pénteken, 17 órától tartunk még próbát.

2. Hamvazószerdán elkezdődött a nagyböjti szent idő. A szerdai szentmisékben a hamvazás szertartását fogjuk végezni. A mai szentmisék végén is végezzük a hamvazás szertartását azok számára, akik nem részesültek benne.

3. Nagyböjt során minden pénteken ½ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

4. Katolikus iskolánk hirdetései:

Megüresedő gazdaságvezetői álláshelyre hirdet pályázatot a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Mérlegképes könyvelői végzettségű jelentkezőket várunk, plébánosi ajánlás szükségeltetik.

A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában 2017. március 10-én (jövő pénteken), 16 órától Gergely-járással egybekötött iskolakóstolgató foglalkozást tartanak. Az alkalomra várják a leendő első osztályosokat és szüleiket.

5. Jó szívvel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe a Vigasztalás imakönyve című kiadványt, mely a Biblia nyomán megfogalmazott imádságokat tartalmaz. Megtekinthető és megvásárolható a sekrestyében és az irodában. Ára 500 Ft.

6. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák. Az így felajánlott összeg arányos része az egyházmegyéhez kerül, amelyből az egyházközségek különféle projektjeit tudjuk támogatni. Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak híveinknek a sokak által ma is „párbér”-nek, vagy egyházi adónak nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetéséért. Ez elsősorban az egyházközségek anyagi alapját, a működési költségeket és az adómentes illetményeket hivatott biztosítani. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A második 1% felajánlható a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.