2017. június 18., Úrnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • szerda: Gonzága Szent Alajos szerzetes

 • péntek: Jézus Szent Szíve

 • szombat: Keresztelő Szent János születése

2. Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, ma (vasárnap), 15 órától a plébánia Millenniumi Termében. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, minél előbb tegyék ezt meg.

3. Kolping Családunk szalonnasütést szervez 2017. június 24-én, (szombaton) 18 órától, a Plébánia udvarán. Szalonnáról, kenyérről a Vezetőség gondoskodik, süteményt és innivalót hozzunk magunkkal! Szeretettel várjuk a Plébánia híveit, fiataljait, szülőket, minden kedves vendéget!

4. Könyvbemutató beszélgetést rendezünk Elmer István szerző és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök között, a frissen megjelent „Az élet a szeretetben teljes” című önéletrajzi interjúkötet kapcsán, a Millenniumi Teremben, június 28-án, 19 órai kezdettel. A helyszínen a könyv megvásárlására és dedikáltatására is lehetőség nyílik. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

5. Templomunk búcsúját július 2-án tartjuk. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, melyet Főtisztelendő Dr. Artner Péter főszentszéki bíró, egyetemi tanár, káli plébános fog bemutatni és a szentbeszédet is ő mondja. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket! Az ünnepi szentmise után a kórus és a képviselőtestület tagjait várom a Milleniumi Terembe koccintásra, beszélgetésre. A névre szóló meghívók átvehetők a sekrestyében a szentmisék után. A búcsúi szentmise és körmenet miatt július 2-án a ½ 12-es szentmise elmarad!!!

6. A Martinkertvárosi Egyházközség búcsúja június 25-én lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Ft. Burbela Gergely, az Isteni Ige Társaság magyarországi tartományfőnöke mutat be. Az egész napos szentségimádás június 23-án lesz, melynek keretében egyházközségünk imaórája 15 órakor kezdődik.

7. A Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna búcsúünnepét Jézus Szent Szíve tiszteletére, június 25-én, 10 órai kezdettel tartják. Az ünnepi szentbeszédet Galambvári Péter görögkatolikus parókus atya fogja tartani.

8. Mezőkövesden ez évben június 25-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

9. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola pályázatot hirdet általános iskolai tanító munkakör betöltésére. Alkalmazási feltétel: oklevél, plébánosi ajánlás és erkölcsi bizonyítvány. Az angol műveltségterület megjelöléssel kiállított diplomával rendelkezők előnyt élveznek.

10. Június 19-én, hétfőn, délután 2 órakor, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai településszépítő közösségi program keretében kilátogatnak a Mindszenti Temetőbe az egyházközség papjainak, szerzeteseinek és jeles személyiségeinek sírjait ápolni. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket, hogy a programba és az azt követő szeretetvendégségbe kapcsolódjanak be. Jó alkalom ez az iskolánkkal való kapcsolat ápolására.

11. Az elsőáldozás és bérmálás fotói átvehetők a sekrestyében a szentmisék után, hétköznap pedig az irodában.

2017. június 11. Szentháromság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • kedd: Pádua-i Szent Antal áldozópap

 • csütörtök: Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő

 • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

3. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

4. A Plébánia természetkedvelő csoportja, kirándulást szervez 2017. június 17-én (szombaton) a Bükkbe. Találkozó: ¼ 9-kor a Plébánia udvarán! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet. A kirándulás végcélja a Pisztrángos, ahol lehetőség van sült hal kóstolásra is.

5. Jövő vasárnap Krisztus szent testének és vérének ünnepe, Úrnapja lesz. Az úrnapi körmenetet a 10 órai szentmise végén tartjuk, ezért jövő vasárnap a ½ 12-es szentmise elmarad. Kérem az elsőáldozó gyermekeket, hogy a körmeneten virágszirmok szórásával készítsenek utat az oltáriszentségnek. Találkozó ¾ 10-kor a Millenniumi Teremben. Kérem, hogy az úrnapi sátrakat az elmúlt évekhez hasonlóan készítsük el. Minden segítséget szívesen fogadunk.

6. Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, 2017. június 18-án, jövő vasárnap, 15 órától a plébánia Millenniumi Termében. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, minél előbb tegyék ezt meg.

7. Mezőkövesden ez évben június 25-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

2017. június 4., Pünkösd

1. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje ma (vasárnap), 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

2. Holnap, pünkösdhétfőn, reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesz szentmise templomunkban.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

5. Június 10-én, jövő szombaton, jutalom kirándulásra megyünk templomunk ministránsaival. Gyülekező reggel ¾ 8-kor a templom előtt. Ebédet biztosítunk. Hazaérkezés délután 3és 4 óra között.

6. Június 11-én, jövő vasárnap, a fél 9-kor kezdődő szentmisében adunk hálát az elmúlt tanév kegyelmeiért. Szeretettel hívunk és várunk minden diákot és pedagógust a közös imádságra és az azt követő szerény agapéra a Millenniumi Terembe. Ma begyűjtjük a miselátogatási naplókat, a legtöbb pecsétet gyűjtőket a tanévzáró szentmisén jutalmazzuk.

7. Június 8-án, csütörtökön, délután ½ 6-tól megemlékezés, koszorúzás és szentmise lesz az 1951. június 17-én elhurcolt miskolci minorita szerzetesek emlékére a minorita templomban. A rendház falán lévő márványtáblánál emlékbeszédet mond és a koszorúzást követő ünnepi szentmisét bemutatja Dr. Szabó Ferenc jezsuita szerzetes, a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásának korábbi igazgatója. Közreműködik a Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Kamarakórusa, vezényel Herpainé Velkey Klára.

8. A Miskolc-Görömbölyi Római Katolikus Egyházközség templomának búcsúja Szentháromság vasárnapján, jövő vasárnap lesz. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Szarvas Péter, a Miskolci Esperesi Kerület esperese, Miskolc-Szent Anna plébános mutat be. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a Görömbölyi Egyházközség hívei!

2017. május 28., Urunk mennybemenetelének ünnepe

1. A hét jeles ünnepei:

 • csütörtök: Szent Jusztínusz vértanú

 • szombat: Lwanga Szent Károly és társai vértanúk

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

5. Június 1-én, csütörtökön, egyházmegyénk papszentelés előtt álló diakónusai látogatnak Miskolcra. Délelőtt 10 órakor közös szentmisén vesznek részt a város papságával a hejőcsabai templomban. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

6. Mához egy hétre Pünkösd ünnepét üli Anyaszentegyházunk. Pünkösdhétfőn reggel 7-kor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesz szentmise templomunkban.

7. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje június 4-én, jövő vasárnap, 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

8. Jövő héten elsőcsütörtök, elsőpéntek lesz a szokott rend szerint.

9. Június 10-én jutalom kirándulásra hívom templomunk ministránsait. Jelentkezni lehet a szentmisék után a sekrestyében. A kirándulás ingyenes.

2017. május 21., Húsvét 6. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Szent Rita szerzetesnő

 • kedd: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

 • szerda: Szűz Mária, Keresztények Segítsége

 • péntek: Néri Szent Fülöp áldozópap

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

4. Mához egy hétre Urunk mennybemenetelének ünnepe lesz.

5. 2017. május 27-én (szombaton) a Kolping Család szervezésében plébániai kirándulást és közösségi napot tartunk Rudabányán. Részvételi díj: autóbusszal utazóknak 1 800.- Ft, mely a belépőket is tartalmazza! Jelentkezni hétköznap a plébánia irodában, hétvégén a sekrestyében lehet! (Azok is jelentkezzenek, akik autóval jönnek!) Részletek az üvegajtón és a Kolping Család honlapján olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk.

6. A tanév utolsó mocorgós szentmiséje június 4-én, 15 órakor lesz a Millenniumi Teremben. A szentmise után a felnőttek közös nyársalással, a kicsik pedig gyermeknapi meglepetésekkel búcsúztathatják az idei évadot. Sütemény felajánlásokat a Kedves Hívektől szívesen fogadunk. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

7. Június 10-én jutalom kirándulásra hívom templomunk ministránsait. Jelentkezni lehet a szentmisék után a sekrestyében. A kirándulás ingyenes.

8. Az Avas-déli (jezsuita) plébánia zarándoklatot szervez a 450-ik Csíksomlyói búcsúra június 2-5 között, lelki kísérő Tamás Barna SJ. Még van hely. Jelentkezni lehet 35 000 Ft befizetésével. Érdeklődés, részletek az Avas-déli Plébánián.

9. Ugyancsak június 2 – 5. között szervez zarándoklatot a Minorita Plébánia, melynek költsége szintén 35.000 Ft. Jelentkezni május 29-ig lehet a Minorita Plébánia irodájában.

2017. május 7., Húsvét 4. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • csütörtök: Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú

 • szombat: A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. A Kolping Akadémia soron következő előadása május 8-án, hétfőn, este fél hétkor lesz a Szent Anna Plébánián. Ft. Buda Péter, az Érseki Papnevelő Intézet rektora tart előadást: Szent László, a király és a szent címmel. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

5. Jövő szombaton, a rózsafüzér társulatok egri találkozójára, reggel ½ 8-kor indul az autóbusz a Mindszenti Templom elől. Kérem a feliratkozott társulati tagokat, hogy időben érkezzenek.

6. Templomunkban május 14-én, a ½ 9-kor kezdődő szentmisén elsőáldozás, május 21-én, a 10 órai szentmisében pedig bérmálás lesz. A bérmálás szentségét Ft. Buda Péter, az Érseki Panevelő Intézet rektora szolgáltatja majd ki. Május 21-én, a bérmálás miatt a ½ 12-es szentmise elmarad. Imádkozzunk az elsőáldozókért és bérmálkozókért!

2017. április 30., Húsvét 3. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • hétfő: Szent József a munkás

 • kedd: Szent Atanáz püspök és egyháztanító

 • szerda: Szent Fülöp és Jakab apostolok

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. A Kolping Akadémia soron következő előadása május 8-án, hétfőn, este fél hétkor lesz a Szent Anna Plébánián. Ft. Buda Péter, az Érseki Papnevelő Intézet rektora tart előadást: Szent László, a király és a szent címmel. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

4. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

2017. április 23., az isteni irgalmasság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

 • kedd: Szent Márk evangélista

 • szombat: Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentje

2. 23-án, délután 16 órától, mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

3. A Mindszent Kolping Család következő összejövetele 23-án délután, 17 órakor lesz a plébánia Dísztermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

4. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájában 2017. április 24-25-én, hétfőn és kedden, 8-1730 óráig lesz a beiratkozás.

5. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

6. A „Versbarátok köre” és a Mindszent Kolping Család „Hallgatagi ember” címmel Rendhagyó Irodalmi Teadélutánra hívja az érdeklődőket április 29-én, szombaton, 1630-kor a Millenniumi Terembe!

7. Április 29-én, szombaton, 1530 – kor, a lillafüredi Limpiász feszületnél szentmisét mutat be Kalna Zsolt minorita tartományfőnök-plébános. Az ilyenkor szokásos perselyadományok a Minorita Templom felújítására lesznek fordítva. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. Jövő vasárnap imádkozunk a jó termésért. A búzaszentelés szertartását a 10 órai szentmise végén végezzük a szokott rend szerint.

2017. április 16., Húsvét vasárnap

1. Húsvéthétfőn templomunkban vasárnapi miserendet tartunk, a Zárdában pedig este 5 órakor lesz szentmise.

2. Jövő vasárnap, április 23-án, 16 órától mocorgós szentmise lesz a Millenniumi Teremben a szokott rend szerint.

3. A Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában az elsősök beiratkozása április 20-án, 8-19 óráig és 21-én, 8-18 óráig zajlik. Várjuk a leendő elsősöket!

4. A Mindszent Kolping Család következő összejövetele 2017. április 23-án, vasárnap 17 órakor lesz a plébánia Dísztermében. Minden érdeklődőt és tagot szeretettel várunk.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájában 2017. április 24-25-én, hétfőn és kedden, 8-1730 óráig lesz a beiratkozás.

6. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal, énekükkel, liturgikus szolgálatukkal hozzájárultak a húsvét méltó megünnepléséhez. Isten fizesse meg jóságukat!

7. Áldott, az el nem múló élet örömének fényét felragyogtató ünnepet kívánunk minden Kedves Testvérünknek!

2017. április 9., Virágvasárnap

1. Vasárnap délután 16 órától lesz a gyermekek Passiójátéka a Millenniumi Teremben. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

2. Vasárnappal elkezdődik a nagyhét. Hétfőn, kedden és szerdán délután három órától este hatig a Minorita templomban lesz gyóntatási ügyelet. Templomunkban nagypénteken és nagyszombaton reggel 9 órától 12 óráig lesz gyóntatás.

3. A Szent Háromnap szertartásai a következő időpontokban lesznek:

Nagycsütörtökön reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk. Az utolsó vacsora szentmiséje este fél hétkor kezdődik.

Nagypénteken reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, délután három órakor keresztutat végzünk, a nagypénteki szertartás pedig este fél hétkor kezdődik.

Nagyszombaton reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, a húsvéti vigília ünneplése pedig este 8 órakor kezdődik!!!

A Zárdában a szertartások a Szent Háromnapban este 5 órakor kezdődnek.

Sajóbábonyban nagycsütörtökön és nagypénteken 15 órakor, nagyszombaton 16 órakor kezdődnek a szertartások, húsvétvasárnap az ünnepi szentmise a szokott időpontban ½ 12-kor lesz.

4. Vasárnaphoz egy hétre Urunk feltámadásának ünnepe, Húsvét lesz. Húsvét vasárnap az ünnepi szentmisék mindenütt a szokott időpontokban kezdődnek. Templomunkban a reggel 7 órai szentmisét követően ételszentelés lesz, melynek keretében megáldjuk a hagyományos húsvéti étkeket.

5. Húsvéthétfőn templomunkban vasárnapi miserendet tartunk, a Zárdában pedig este 5 órakor lesz szentmise.

6. Megjelent a Keresztény Szemle legújabb, 49. száma. Átvehető a szentmisék után a sekrestyében.

7. Április 12-én szeretettel várjuk a leendő kisóvodásokat 9 és 11 óra között a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájába. A szülők és a gyerekek betekintést nyerhetnek az óvoda mindennapjaiba.

8. A Vörösmarty Katolikus Általános Iskolában az elsősök beiratkozása április 20-án, 8-19 óráig és 21-én, 8-18 óráig zajlik. Várjuk a leendő elsősöket!

9. Fájó szívvel és a feltámadásba vetett hittel tudatjuk, hogy Ft. Tóth László apát, kanonok, nyugalmazott plébános, egyházközségünk lelkipásztora életének 82, áldozópapságának 58. évében, 2017. április 4-én visszaadta lelkét Teremtőjének. Szeretett László atyánk temetése kedden, 11 órakor kezdődik a szerencsi Munkás Szt. József templomban. A temetésre autóbuszt indítunk, kérem, hogy akik szeretnék elkísérni őt utolsó útjára, iratkozzanak fel a szentmisék után a sekrestyében. Indulás 10 órakor a templomtól, útiköltség 1.000 Ft/fő, melyet az autóbuszon lehet majd befizetni.