Advent

Advent pptBeléptünk egyházi évünk sajátosan vonzó és kedves időszakába: az adventbe.

Mi ez az advent? Az advent Krisztus-várás. Krisztust várták régen, erre emlékezünk, s közben Krisztust várjuk mi is. Kívánjuk lelkünkben való megszületését, s a boldogító érzést: Velünk van, közöttünk van, bennünk van az Isten; azonkívül várjuk eljövetelét a világ végén.

Készülünk. Először is egy szent, kedves ünnepre, a kegyelmek, az ajándékok ünnepére, a fényes és boldog karácsonyra. Szeretnénk méltóképpen fogadni a közénk érkező Istengyermeket.

Ha valaki fontos számunkra, lelkesen készülünk fogadására. Ádvent négy vasárnapján keresztül szívünkben készítünk helyet a Gyermeknek, a legnagyobb égi ajándéknak.
Engedjünk hát utat az adventi lelkületnek. Mert ez a lelkület üzenni akar. Megéreztetni a közeledő ünnep valódi fényét. S ennél a fénynél látható, hogy aki jobbá akar válni, csak az készül igazán a karácsonyra. Tisztulni, gazdagodni szeretnénk lélekben a szeretet ünnepére.

Éljünk a kegyelmekkel, amit az adventi időszak kínál.

Kellemes karácsonya bárkinek lehet. De Áldott ünnep azokra vár, akik szívükben helyet készítettek az Istengyermeknek, hogy ott megszülessen és növekedjen. Aki az áldott ünnepet választja, az a boldog jövőt választja. Szülessen meg szívünkben a mindenség Királya!

Lipcsák János atya
plébániai kormányzó