2018. március 25., Virágvasárnap

1. Vasárnap délután 16 órától lesz a gyermekek Passiójátéka a Millenniumi Teremben. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

2. Vasárnappal elkezdődik a nagyhét. Hétfőn, kedden és szerdán délután három órától este hatig a Minorita templomban lesz gyóntatási ügyelet. Templomunkban nagypénteken és nagyszombaton délelőtt 9 órától 12 óráig lesz gyóntatás.

3. A Szent Háromnap szertartásai a következő időpontokban lesznek:

Nagycsütörtökön reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk. Az utolsó vacsora szentmiséje este fél hétkor kezdődik, amit virrasztás követ.

Nagypénteken reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, délután három órakor keresztutat végzünk, a nagypénteki szertartás pedig este fél hétkor kezdődik.

Nagyszombaton reggel hét órakor Jeremiás siralmait imádkozzuk, a húsvéti vigília ünneplése pedig este 8 órakor kezdődik!!!

A Zárdában a szertartások a Szent Háromnapban délután 5 órakor kezdődnek.

4. Mához egy hétre Urunk feltámadásának ünnepe, Húsvét lesz. Húsvétvasárnap az ünnepi szentmisék mindenütt a szokott időpontokban kezdődnek. Templomunkban a reggel 7 órai szentmisét követően ételszentelés lesz, melynek keretében megáldjuk a hagyományos húsvéti étkeket.

5. Húsvéthétfőn templomunkban vasárnapi miserendet tartunk, a Zárdában pedig este 5 órakor lesz szentmise.

6. Szívesen fogadunk adományokat a szent sír és templomunk húsvéti díszítésére.

7. Március 28-án, szerdán délelőtt 9-11 óra között a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodája óvodába csalogató nyílt napot tart, melyre szeretettel hívják és várják a kedves szülőket és a gyermekeket.

8. Az elsőáldozók és bérmálkozók számára a következő két hétvégén nem lesznek hittanórák, legközelebb április 13-án várjuk őket a plébániára.

9. Szeretettel kérjük a Kedves Testvéreket, hogy jelentsék azokat az idős, beteg hozzátartozóikat, ismerőseiket, akik nem tudnak eljönni a templomba, de húsvét közeledtével szeretnének szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járulni. Név, cím és telefonszám megadását kérjük a sekrestyében vagy az irodában.