2018. május 27., Szentháromság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • péntek: Szent Jusztínusz vértanú

2. Május a Szűzanyának szentelt hónap. Az év legszebb havának minden estéjén 1810 – től, litániát éneklünk templomunkban.

3. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

4. A Fatimai zarándokok részére megbeszélést tartunk ma (vasárnap), 15 órakor a Millenniumi Teremben. A részvételi és a biztosítási díjat is ez időpontig kérjük rendezni. Befizetni a plébánia irodában, vagy a helyszínen lehet.

5. Jövő vasárnap Krisztus szent testének és vérének ünnepe, Úrnapja lesz. Az úrnapi körmenetet a 10 órai szentmise végén tartjuk, ezért jövő vasárnap a ½ 12-es szentmise elmarad. Kérem az elsőáldozó gyermekeket, hogy a körmeneten virágszirmok szórásával készítsenek utat az oltáriszentségnek. Találkozó ¾ 10-kor a Millenniumi Teremben. Kérem, hogy az úrnapi sátrakat az elmúlt évekhez hasonlóan készítsük el. Minden segítséget szívesen fogadunk.

6. Egyházközségünk Millenniumi Terme ad otthont Petrás Mária keramikus művész szakrális témájú kiállításának. Az alkotások (melyek meg is vásárolhatóak) május végéig tekinthetőek meg a hétvégi szentmisék után.

7. Eucharisztikus ünnepre várják a fiatalokat a homrogdi Krisztus Teste és Vére Templomba június 2-án és 3-án. Előzetes regisztráció és részletek a Homrogdi Plébánia honlapján.

8. Mezőkövesden ez évben június 10-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Ft. Dr. Fábry Kornél atya, a 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszus előkészítő bizottságának főtitkára tartja. Szeretettel várják a Kedves Híveket!