2017. június 11. Szentháromság vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Pádua-i Szent Antal áldozópap

  • csütörtök: Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. Június Jézus Szent Szívének hónapja. Egész hónapban pénteken, szombaton és vasárnap este 18 óra 10 perctől Jézus Szíve litániát imádkozunk templomunkban.

3. Péntekenként folytatódik plébániánkon a jegyesoktatás. Este hét órára várjuk az idén házasságra készülőket a Millenniumi Terembe.

4. A Plébánia természetkedvelő csoportja, kirándulást szervez 2017. június 17-én (szombaton) a Bükkbe. Találkozó: ¼ 9-kor a Plébánia udvarán! Mindenki hozzon magával enni-, innivalót, bérletet vagy 4 db. autóbuszjegyet. A kirándulás végcélja a Pisztrángos, ahol lehetőség van sült hal kóstolásra is.

5. Jövő vasárnap Krisztus szent testének és vérének ünnepe, Úrnapja lesz. Az úrnapi körmenetet a 10 órai szentmise végén tartjuk, ezért jövő vasárnap a ½ 12-es szentmise elmarad. Kérem az elsőáldozó gyermekeket, hogy a körmeneten virágszirmok szórásával készítsenek utat az oltáriszentségnek. Találkozó ¾ 10-kor a Millenniumi Teremben. Kérem, hogy az úrnapi sátrakat az elmúlt évekhez hasonlóan készítsük el. Minden segítséget szívesen fogadunk.

6. Szülői értekezletet tartunk, az Abádszalóki hittanos táborba jelentkezett fiatalok szülei részére, 2017. június 18-án, jövő vasárnap, 15 órától a plébánia Millenniumi Termében. Egyben felhívjuk azon fiatalok figyelmét, akik még nem adták le jelentkezésüket, és szeretnének részt venni a táborban, minél előbb tegyék ezt meg.

7. Mezőkövesden ez évben június 25-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív búcsú a nagy körmenettel. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és utána a körmenetet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr vezeti. Szeretettel várják a Kedves Híveket!