2017. július 16. évközi 15. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Szent Hedvig királynő

  • szombat: Szent Mária Magdolna

2. Július 23-án, jövő vasárnap, 18 órai kezdettel a Continental Singers koncertjére várják az érdeklődőket Szirmabesenyőre, a római katolikus templom kertjébe, rossz idő esetén a templomba. Az előadás ingyenes.

3. A miskolci Szent Anna templom búcsúját július 30-án, két hét múlva tartják. Az ünnepi szentmise ½ 11-kor kezdődik, melyet Papp Tihamér ferences atya fog bemutatni. A Szent Anna egyházközség hivatalos szentségimádási napja július 26-án lesz, melynek keretében egyházközségünk 13-14 óra között vezeti az imaórát. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

4. Augusztus 1-én és 2-án, kedden és szerdán lesz a Minorita templomban a szokásos Porcinkula-búcsú. A ferences közösségek világszerte ezen a két napon ünneplik Isten irgalmát, az assisibeli kis kápolna ünnepét és a Ferences Rend oltalmazóját, az Angyalos Boldogasszonyt. A Porcinkula búcsú mindkét napján a 18 órai szentmisén szentbeszédet mond Skublics Máté atya. Mindkét napon szentségimádás is lesz, egyházközségünk kedden 15-től 16 óráig vezeti az imaórát.

5. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola a 2017/18-as tanévre határozott időre szeretne alkalmazni teljes munkaidőben (lehetőleg férfi) testnevelő tanárt és óraadóként matematika tanárt. Nyugdíjas pedagógus jelentkezését is szeretettel várják. Jelentkezni az iskolában szerdai napokon lehet, illetve a honlapjukon (vorosmartykatolikus.hu) található elérhetőségeken.