2015. november 29., Advent 1. vasárnapja

  1. A hét jeles ünnepei:
  • hétfő: Szent András apostol
  • csütörtök: Xavéri Szent Ferenc
  1. Vasárnap a fél kilences szentmise után pásztorjáték próba lesz a Millenniumi Teremben. Szeretettel várjuk a gyermekeket.
  1. Vasárnap 17 órától irodalmi szalon lesz a Millenniumi Teremben, melyet november hónap jeles eseményei kapcsán ad elő az Éltető Lélek Irodalmi Kör. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
  2. Elkezdődik karácsonyi készületünk, az adventi várakozás ideje. Advent hétköznapjain hajnali roráte szentmisék lesznek reggel hat órától. A második szentmise hét órakor kezdődik. Buzdítjuk a Kedves Híveket a hajnali szentmiséken való részvételre!
  3. Az adventi háromnapos lelkigyakorlat december 10-11-12-én lesz templomunkban, az este fél hétkor kezdődő szentmisék keretében. Az idei lelkigyakorlatot Ft. Dr. Gábor Bertalan esperes-plébános fogja tartani a felvidéki Szepsiből. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!
  1. Jövő héten elsőpéntek, elsőszombat és elsővasárnap lesz a szokott rend szerint.
  1. Jövő vasárnap (december 6-án) a fél kilences szentmise után Szent Miklós püspököt várjuk a Millenniumi Terembe, ahol a gyermekeknek ajándékot oszt. A Vörösmarty Iskola diákjai rövid műsorral, a tantestület tagjai pedig agapéval kedveskednek nekünk. Mindezek közben és után meglepetés program is lesz a gyerekeknek. Szeretettel hívunk mindenkit!

 

  1. December 27-én, Szent Család vasárnapján, megáldjuk a jubiláló házaspárokat. Várjuk a jubiláns házastársak jelentkezését az irodában és a sekrestyében!

 

  1. Elkezdődött az advent s vele az új egyházi év. Ehhez kapcsolódóan gyűjtést hirdetünk templomunk felújításának támogatására. Szeretettel várjuk a Kedves Hívek adományait az irodában és a sekrestyében, illetve a kihelyezett sárga csekkeken. Adventben a karácsonyra készülünk, lelkileg és testileg egyaránt. Ajándékvásárlás és jóféle borok beszerzése is ott szerepel a feladatok között. Ezekkel is támogathatjuk templomunk felújítását. A templomunkról készült egyedi címkékkel ellátott édes vagy száraz Tokaji Furmintot adunk ajándékba ezer forint adományért. Téglát is vásárolhatunk a templomunk javára hollóházi porcelánból készült hűtőmágnes formájában, melyet szintén a templomunkról készült egyedi festmény díszít. Ötezer forint adományért cserébe karácsonyi ajándéknak is kiváló. Az erre a célra készült, az üvegeket és a hűtőmágnest is díszítő festmény a kivetítőn látható.

 

  1. Kedves templomunk a felújítás alatt is egész nap nyitva van és várja az ide betérni vágyókat. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy imádkozzanak templomunk megújulásának sikeréért. A kényelmetlenségek miatt türelmet és megértést kérünk!